Sunday, December 26, 2010

induk muda

SOLD

Monday, December 20, 2010

next upload..muda ara baru galak

ayam muda ara baru galak...adik beradik ara sitang

Sunday, December 19, 2010

pisang mas II (reserve pembaka - not for sale) update


backup pembaka reban pisang mas...
baru nak galak ayam lambat kokok cam anak b

pembaka muda ara


backup pembaka muda ara sitang...(ara sitangII) baru galak dan kokok
SOLD

serama muda


serama muda baru kebas start nak turun tengkuk...
ayam slim tinggi tengkuk dalam badan melekuk...
baka Baiduri

sold to terengganu

induk reban






induk baka (5 ekor 350)

induk 5 ekor ,
baka raja gegar (1ekor) muda ara, pisang karat ( 1 ekor) remaja kuning (bulu rapat), tok uban (1 ekor) remaja ke muda, baka husin (1 ekor) kuning remaja, baka raja gegar + husin (1 ekor) muda dah start bertelur tanpa jantan 2 biji..

RM350.00 ( sekali ngan kos hantar)
sold to customer from kedah

Tuesday, December 14, 2010

pembaka ara sitang

letak ngan induk baru ngeram (x asingkan lagi)

posisi biasa

sebelum letak ngan induk

pembaka ara sitang jika di asing bergaya kembali...ayam garang, aktif pantang kejut
lonjak jinjing sayap pacak dan salam ke depan


RM800.00
(book by customer from thailand)
pickup 10 jan 2011

remaja

masuk remaja(terkini) baru blajar kokok ngan melawan

semasa anak B

RM380.00
(tambahan RM 30 utk delivery)

baru masuk remaja

remaja baru nak melawan..
RM250.00
(sold to customer from KL)




Sunday, December 12, 2010

anak b , remaja

remaja baru nak start galak lonjak cutting tinggi slim.
ayam bergebas dah berkokok..x pernah d asingkan lagi..
baru melawan ibu
RM400.00
(book by customer from trengganu)

anak b cutting slim tinggi tengkuk dalam start berkepak
baru nak galak
RM300.00
(book by customer from perak)

NOTE:
utk penghantaran sila tambah RM30.00,
harga utk 2 ekor RM600.00

serama remaja


book by the customer from thailand
RM300.00
pick up on 10 jan 2011

anak a


reserve for customer from penang

Saturday, December 11, 2010

next upload

remaja muda ara(sawang), anak B cutting burung (ara)

Wednesday, December 8, 2010

anak b

sold to perlis

Tuesday, December 7, 2010

pisang mas II (reserve pembaka - not for sale)

Sunday, December 5, 2010

reserve pembaka muda

ayam baru nak galak...lambat galak...
baka: baiduri
(reserve for customer from terngganu)

Wednesday, December 1, 2010

serama muda


sold

Monday, November 29, 2010

serama muda



video

serama muda..harga belum buka lagi

SOLD

Saturday, November 13, 2010

serama muda


serama muda baru bergaya..start nak parking dan berkebas
ayam belum full action lagik

SOLD

Friday, November 12, 2010

serama muda


serama muda, baru parking
SOLD

Thursday, November 11, 2010

next upload

next upload baru nak galak dan berkokok...remaja ara ( sawang), anak b (sawang)

Monday, November 8, 2010

anak b ke remaja

anak b baru nak lawan ibu dan blajar berkokok..
baka pisang karat + husin
RM350.00
SOLD

Saturday, November 6, 2010

anak a dalam simpanan

all sold out

anak b ke remaja reserve

baru nak belajar galak..tak melawan induk lagi

anak a

anak a
RM150.00

SOLD

induk reban dan induk muda

induk reban dua kali telur
tak bercadang di jual lagi..
(reserve for customer from terengganu)

induk reban raja gegar, 2 kali telur, jalan jinjing lonjak dada selam gegar
belum cadang jual lagi..
(reserve for customer from thailand)

induk kijang mas, telur elok, 2 kali telur anak tinggi slim
ayam baru asing dari anak, tak pernah di mandikan
RM800.00
SOLD

induk baka pisang mas, induk muda asingkan bergaya
(reserve by customer from KLANG)
RM450.00

Tuesday, November 2, 2010

serama muda



video

serama muda ready utk tanding. semakin bergaya
RM2000.00

Monday, November 1, 2010

emel adress

kepada peminat serama luar dari malaysia ada permintaan utk emel kami bagi memeudahkan perhubungan di sini saya serta kan emel kami sebagai rujukan

deinvent@yahoo.com
landarul@gmail.com

serama tanpa lawi

bapak pembaka.. anak2 pernah mendapat johan dan top5
kategori anak a ngan anak b, baka raja gegar
asingkan bleh buat tanding



video

SOLD pick up on friday

induk baru lepas telur


induk baka baru lepas telur.
baka ayam dungun
RM150.00

sold

Sunday, October 31, 2010

anak b


anak b hampir siap utk tanding
RM850.00
sold to perlis

Thursday, October 28, 2010

serama tanpa lawi

baru asingkan 3 hari dari ibu, tempat ketiga dan kedua di beberapa bon kota bharu
RM500.00

sold to perlis

Wednesday, October 27, 2010

anak nak masuk anak a dan anak b (pisang karat)



anak b reserve utk buat tanding, dah start galak
cross breed tok uban
RM500.00
sold to Ramesh fr seremban


serama remaja dan muda

serama remaja baru berkokok dan merah muka,
baka Husin(kijang mas) + besi buruk
RM250.00
sold to terengganu

serama masuk muda dah naik galak tenguk dan belakang melekuk,
ayam a kecik, start melawan ibu baka (limbat + kijang mas)
RM550.00
sold to kulim

Sunday, October 24, 2010

PISANG KARAT; baka ke warma@ roma ayam


pembaka sepenuh masa pisang karat..
asingkan dari ibu 3 hari..x pernah di mandikan
alhamdulillah x pernah jatuh sakit dari kecil..
antibodi tinggi

pembaka pisang karat masa remaja

Pisang karat sebenarnya nama baka ayam dari seramastore; bukan nama roma@ warna ayam banyak dari peminat serama yang telah menggap @ keliru bahawasanya pisang karat ni adalah roma @ warna ayam...sebetulnya adalah nama Baka dan nama Bapak pembaka dari SERAMASTORE. harap maklum.

Saturday, October 23, 2010

isu baka dan hakciplak

kebelakangan ni selalu gambar gambar arkib serama store di gunapakai oleh sesetengah pihak dengan tujuan yang posotof dan negatif. beberapa bulan kebelakngan ini baka PISANG KARAT telah di guna pakai di kalangan penggemar serama... bagi pihak serama store itu respon yang positif , akan tetapi yang menyedihkan ada yang menjual ayam dengan mengguna pakai baka PISANG KARAT dengan keadaan dia sendiri ( individu tersebut) tidak pun mengenli pihak kami malah jauh dari berurusan dengan pihak kami dan mereka yang ada baka tersebut. hal ini di pastikan bila saya siasat sendiri dengan mnelefon dan msg individu tertentu bila di tanya dari mana mereka ambil ayam tersebut, satu jawapan yang agak mengecewkan...kami x kenal pun individu tersebut....bila kami telefon orang yag dimaksudkan oleh penjual itu ternyata jaweapannya sama ...dunia serama ni x besar malah, jika kita pusing belakang dan depan kiri kanan berjumpa jugak....

seperkara lagi yang timbul gambar arkib seramastore di guna pakai dan di akui adalah milik individu tertentu...kami heran ada ayam tertentu yang kami x keluarkan malah ada gambarnya di katakan milik individu tersebut...malah ayam itu masih dalam simpanan/ jadi pembaka kami..gejala ini matlah kurang sihat. bukanlah bermaksud ayam kami ini bagus, malah masih banyak kekurangannya, akan tetapi ini bukanlah cara untuk meraih perhatian yang bagus..khususnya kepada peminat baru dunia serama. Tidak perlu terlalu obses dengan ayam tersebut. sepatutnya dunia serama ini kita meriahkan dan tidak kita cemari dengan gejala begini.

Jika perkara di atas di gunakan dengan dengan cara yang positif pihak kami amat amat mengalukan dan menyokong jika sebaliknya kami akan berusaha untuk memastikan pelanggan dan peminat serama mendapat serama yang benar2 dari baka kami, bukannya yang di war warkan oleh setengah pihak

bagi pihak serama store kami pohon individu yang terlibat agar hentikan kegiatan ini, jerih kami atas kesabaran membiakkan baka PISANG KARAT ni akhirnya reputasi baka ini di ekploitasikan dengan tujuan untuk keuntungan pihak tertentu..

Apa yang baik itu datangnya dari Allah yang kekurangan itu datangnya dari pihak diri kami

Wassalam
SERAMASTORE

P/S: jika anda ragu ragu dengan baka PISANG KARAT yang di tawarkan oleh sesetengah pihak, sila hubungi kami agar kami boleh tolong pastikan..H/P: 0177864344

Wednesday, October 20, 2010

serama remaja

serama remaja belum galak, baka sama (adik) serama muda di bawah..
dalam simpanan dulu sementara galak..baru merah muka dan kokok
belum lonjak lagi

abang ayam remaja di atas di jual serama group .
(sila refer post sebelum ni)

anak baru nak masuk anak a

simpan sekor anak pisang karat buat backup
(yang lebih orang pilih jer)